måndag 7 juli 2014

Regnig Sommardag

Hallå där kära läsare! Regnet öser ner, det dova mullret av åskan hörs fortfarande och jag sitter hemma och njuter av en kopp te. Regn är inget som jag vanligtvis gillar men framåt kvällen om man befinner sig inomhus kan det faktiskt vara rätt mysigt. Men jag vet att det inte finns så mycket att hitta på en sådan här kväll. Därför vill jag dela med mig av ett av mina favoritklipp från YouTube. Jimmy Fallon och Justin Timberlake är ett solklart team för att få mig på strålande humör!
Enjoy!



lördag 5 juli 2014

Grekland, Rhodos!


Hej Allihopa! Här kommer en liten uppdatering från resan som jag gjorde till Rhodos i juni! Jag var där i två veckor tillsammans med min familj och det var helt underbart! Vi bodde i staden Ialyssos på ett hotell med utsikt mot havet. Jag tyckte väldigt bra om hotellrummet förutom de knäpptysta myggen som kom in och tog sig ett och annat bett. Flygplatsen låg ganska nära vilket också ledde till att man kunde höra flygplanen som skulle landa om nätterna, men det störde inte mig så jättemycket. Det var inte direkt sol mot balkongen vilket var en stor fördel eftersom det var över 30 grader varje dag. Istället blåste det svalt på balkongen och vi åt ofta en lättare lunch där.


Havet var extremt härligt att bada i! Det var en stenig strand så man var tvungen att köpa badskor för att inte skada sig. Men när man kom lite djupare blev det sandbotten. Temperaturen i vattnet var typ onaturligt varm, helt seriöst! Vattnet var väldigt salt dock så ögonen blev lite irriterade. På sådana här turistorter så får man ju tyvärr betala om man vill kunna sola i en solstol på stranden, därför skedde det mesta solandet vid hotellets pool. Och ja, jag var med på hotellets vattengympa, men bara en gång!




Under resan besökte vi Lindos. Där är alla hus vita eftersom det finns en lag som säger att husen inte får målas. Väldigt vackert var det men nästan jobbigt varmt! Vi gick uppför trappor av små vackra stenkonstverk (riktigt halt, så försiktigt) till tempelruinen Akropolis. När det var dags för lunch blev det ännu mer trappor. Man kunde nämligen äta på restaurangens tak och ha utsikt över staden vilket var fantastiskt! Vi hann med ett dop på sandstranden innan det var dags att återvända till hotellet. 


Vi besökte också fjärilsdalen. En dal med fjärilar... ja precis... Tyvärr så var det inte högsäsong så det blev en liten besvikelse, men det var fortfarande fler fjärilar än vad kära Sverige har att erbjuda.


En båttur till den lilla ön Chalkis bjöd på lite klassiskt blåvitmålade hus och trånga gränder.


Vad är Grekland utan olivträd (och fetaostträd?) Maten i Grekland var i alla fall otroligt god och jag testade bland annat Moussaka, Gyros och Souvlaki.



Den grekiska aftonen bjöd på trerätters (missade att fota efterrätten), dans och musik.


Det bästa med Rhodos är ju att Turkiet bara ligger ca 1 timmes båtfärd bort. Det var fritidsresor som arrangerade turen. När vi först kom dit blev det brunch med fin utsikt. Sedan var man tvungen att åka med på några turer till en läderbutik och ett guldvaruhus. Och visst var det kanske billigare än i Sverige men inte billigt nog för min plånbok. Sedan fick man ungefär 2 timmars "fritid" då man kunde gå runt i billigare butiker och pruta osv. Ärligt talat hade jag hellre åkt själv utan den arrangerade turen eftersom det blev så stressigt i slutet och att man inte hann se sig om i staden någonting. Så people, learn from my mistakes. 






Eftersom Rhodos stad låg så nära, tog vi bussen dit en dag och gick runt i affärer, kollade på de vackra byggnaderna och njöt av vädret. Katter gick fritt lite här och var, och jag var ju bara tvungen att fota en liten söt kattunge som inte var större än en tekopp. 

Resan som helhet var helt AMAZING och jag åker gärna hit igen!



onsdag 2 juli 2014

Månadens Favoriter


Hej på er! Redan juli?? ahhhh panik. Men vilken härlig månad juni var! Bland annat tog jag studenten och åkte sedan till Grekland i två veckor. Kommer lägga upp lite bilder och skriva lite mer om resan senare. Men nu tänkte jag rada upp lite andra sköna tips från juni månad, here we go!:

1. 5-års dagbok: One line a day



Den här 5-årsdagboken fick jag av min familj till studenten. Jag hade önskat mig en så jag blev såklart sjukt glad! Jag är en sådan person som har skrivit en del dagbok förut men när man blev lite äldre (do not worry guys, jag är inte 90 än!) så kom livet emellan...uppsatser...host...prov. Så jag hittade den här otroligt söta dagboken på nätet och blev kär. Det är alltså bara ett litet fält för varje dag att skriva ner det viktigaste som har hänt eller liknande, och slippa pressen att ohhhkey nu ska vi skriva en hel uppsats...hjälp jag hinner inte, klockan är... oj 2.00 am. Men samtidigt är det ju jättekul att kunna minnas vad man ha gjort under sitt liv. Så nästa år den 2:a juni kan jag se vad jag skrev detta året. Jag tycker att dagboken är ett jättebra sätt att se hur man har växt som person eller att åter igen upptäcka att man fortfarande har lika otroligt snygga handstil som tidigare (feel the irony). Jag rekommenderar verkligen den här dagboken i alla fall! 

2. Nivea lip butter


Jag står verkligen inte ut med att ha torra läppar, så därför brukar jag testa olika läppbalsam så fort jag får chansen. Niveas lip butter gillar jag verkligen! Jag har inte testat de andra men den här luktar otroligt gott om man gillar lukten av vanilj och den håller dessutom läpparna återfuktade länge.

3. Dove body lotion


Detta är en all time favourite när det kommer till body lotions. Den här luktar också vanilj... hmm ser vi ett mönster här. Den innehåller också sheasmör vilket jag älskar, för då känns som att huden blir extra len.

4. Månadens bok: Divergent


Divergent! Behöver jag säga mer! Så sjukt bra bok! Många av er har säkert sett filmen, och visst var den bra? Jag såg filmen innan jag läste boken (jag vet, jag går emot trenden). Grejen var att jag gillade filmen jättemycket och sen när jag läste boken så blev jag lite förvirrad när vissa händelser var annorlunda än hur de utspelade sig i filmen. Men jag tycker ändå att boken var riktigt bra. Den var tjockare än jag trodde att den skulle vara, nästan 500 sidor, men den var ändå ganska lättläst. Jag läste den på engelska för jag ville inte blanda in nya termer på svenska när jag redan hade sett filmen på engelska. Dessutom tycker jag i allmänhet det är mycket bättre att läsa en bok på dess originalspråk! Boken ingår i en trilogi så nu ska jag fortsätta med den andra boken: Insurgent!  

5. Månadens TV-serie: Unforgettable

Bild från imdb.com


Den här TV-serien är något för er som gillar drama och action. Serien handlar om Carrie Wells som är en före detta polis som kommer ihåg exakt allting. Hon kommer ihåg vad alla hon någonsin pratat med har sagt och kommer ihåg detaljer som ingen annan lägger märke till. Jag tycker serien är bra utformad och jag gillar att den är lite annorlunda i jämfört med andra liknande polis-serier. Säsong 3 har precis kommit igång, så vad väntar du på?