måndag 16 november 2015

4 veckor med Isotretinoin

1/6 av kuren är avklarad!! Den här veckan började ganska dåligt, blev otroligt stressad, sov dåligt och fick näsblod 3 gånger. Näsblodet visste jag att jag skulle få för eller senare. Men det är viktigt att jag tar det lugnt så att jag inte förvärrar symptomen. Resten av vecka kände jag mig bättre. Huden börjar bli allt mer torr nu. På mina händer är det speciellt torrt närmast pekfingret och tummen. Det ser lite prickigt ut typ. Armarna börjar få lite flagningspotential. Det enda positiva är att jag inte längre får fett hår vilket betyder att jag slipper att duscha lika ofta! På acnefronten så här min stora finne gått ner och resten av finnarna också! Kul! Det känns mycket jämnare nu!


måndag 9 november 2015

3 veckor med Isotretinoin

Nya hudprodukter inhandlade! Detta var en hudvårdserie som min hudläkare rekommenderde som kommer från USA. Jag har testat den i en vecka nu och trivs bra med den än så länge, MEN den var svinigt dyr alltså! Men om den kan hjälpa mig att få mindre ärr och ta skonsamt hand om min hy, som kommer få utstå mycket under de kommande månaderna så är det värt det. Det jag har märkt av produkterna är att huden har blivit jämnare. Min acne har också gått ner lite under den här veckan tycker jag:) Vanligtvis har jag ganska fet hy, speciellt på T-zonen i ansiktet, så att få torr hy som biverkning tycker jag nästan är rätt skönt faktiskt. Sminket smetar inte ut sig och man slipper blank panna och näsa.






måndag 2 november 2015

2 veckor med Isotretinoin

Den här veckan fick jag otrolig klåda i hårbotten. I och med kliandet så fällde jag en massa vita hudflagor eftersom min hårbotten har börjat bli torr. Jag har vanligtvis använt mig av schampo från Dove. Men i veckan så köpte jag "Dry scalp care" från Head & Shoulders, hoppas den funkar! Min acne på kinderna ser väl ut som vanligt. Jag har hört att acnen ska blossa upp de första veckorna, men ärligt talat så är jag så van att få finnar hit och dit att jag inte märker någon skillnad. Så jag tycker inte att det har varit brutalt, bortsett från 1 större finne mitt i ansiktet.

Schampo