måndag 21 mars 2016

5 månader med Isotretinoin

Nu är det bara en månad kvar!!! Det känns så skönt! Finnarna är borta nu, men jag har mycket ärr på kinderna. Det kommer ta ett tag för det att läka ut helt. Jag besväras inte jättemycket av biverkningar längre. De vanligaste är torra näsborrar och prickar på händerna. Biverkningarna kommer och går, jag är van nu. Det ända som är segt är att jag får lite känningar i ryggslutet när jag motionerar, och då räknar jag in städning som motion! En annan sak värt att nämna är att jag har fått tunnare hår. Jag har alltså tappat en del hår, vilket har märkts i slutet. Denna biverkning får inte alla, men jag fick den, men det kommer växa ut igen sen så no worry. Annars rullar det på. Två kapslar om dagen till ett större mål mat är allt jag behöver komma ihåg. Hörs om en månad igen! :)




fredag 11 mars 2016

4 månader med Isotretinoin

Min kvällsrutin under pågående Isotretinoinbehandling:

1. Ansiktstvätt - The Body Shop


Den här tar lätt bort sminket i ansiktet och gör att huden känns fräsch. 


2. Ansiktstvätt - Zo Skin Health


Efter att sminket är borta använder jag en till ansiktstvätt som hjälper min aknedrabbade hy.


 

3. Mandelolja - Apoteket


Jag brukar inte smörja in mig med någon nattkräm. Men om hyn är extra torr en kväll smörjer jag in de torra partierna med mandelolja. Varje kväll tar jag också en tops och dränker in den i mandelolja och smörjer försiktigt mina näsborrar för att förhindra näsblod.

4. Idominsalva - Apoteket


Återfuktning till läpparna som får verka under natten.


5. Hudkräm - Apoteket


Den här hudkrämen använder jag speciellt till mina händer men också ibland på torra partier på mina armar. Den är ganska kletig men den arbetar sig in perfekt under natten.